Met trots verwelkomt het Grenzeloos Datalandschap (GDL) de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) als nieuwe partner. VRR, een overheidsorganisatie die namens 13 gemeenten in de regio werkt, vervult belangrijke taken op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. De samenwerking werd vandaag officieel gemaakt door de ondertekening van het contract, in aanwezigheid van Maaike van Langelaan, stuurgroeplid namens Gemeente Den Haag, en Wouter Huijzendveld, programmamanager van GDL.
Deze nieuwe samenwerking biedt kansen om innovatieve toepassingen zoals de Safe3D use-case te versterken. Dit project richt zich op het creëren van een Digital Twin, een digitale weergave van de fysieke wereld waarmee VRR op realistische wijze situaties kan simuleren, zoals bij rampenbestrijding en crisisbeheersing. Met behulp van de Digital Twin kan VRR sneller en accurater inspelen op incidenten, risico’s beheersen en processen verbeteren.
“Het partnerschap met VRR markeert een nieuw hoofdstuk waarin we samen bijdragen aan een veiligere regio. Dat doen we door regionale samenwerking en slimme uitwisseling van data en kennis.” zegt Wouter Huijzendveld. “Met VRR als partner kan het GDL nog beter inspelen op de opgaven in onze samenleving, en de innovatiekracht in de regio versterken. Ik ben dan ook trots op deze samenwerking!”
Maaike van Langelaan voegt toe: “Grenzeloos Datalandschap groeit uit tot een platform waar veiligheid en innovatie hand in hand gaan. Deze samenwerking met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond biedt unieke mogelijkheden om data-inzichten in te zetten voor maatschappelijke impact.”
Samen zetten GDL en VRR een belangrijke stap naar een toekomst waarin data op verantwoorde wijze wordt ingezet voor een veiligere, slimmere samenleving. Meer informatie over Safe3D, is te lezen op onze website.
Meer informatie over Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond kun je vinden op hun website.
Door: Ghislaine van der Veen, Communicatieadviseur, Grenzeloos Datalandschap