We zijn live!

Het samenwerkingsverband tussen overheden, bedrijven, kennisinstellingen en andere stakeholders in de provincie Zuid-Holland.

Grenzeloos data delen

Grenzeloos Datalandschap lanceert nieuwe website gericht op samenwerking en interoperabiliteit.

Zuid-Holland, 18 april 2023 – Grenzeloos Datalandschap heeft vandaag de lancering aangekondigd van hun nieuwe website die zich richt op het belang van samenwerking tussen maatschappelijke opgaven, het leren van elkaar en interoperabiliteit. 

Grenzeloos maatschappelijke opgaves oppakken

Het Grenzeloos Datalandschap is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Den Haag, gemeente Rotterdam en provincie Zuid-Holland. Het is een initiatief dat zich richt op het delen van data en kennis tussen verschillende maatschappelijke organisaties en overheden, om zo gezamenlijk complexe vraagstukken aan te pakken. Met de lancering van hun nieuwe website hoopt het initiatief nog meer organisaties te kunnen bereiken en betrekken bij hun missie. 

Samen sterk door data

Tanaquil Arduin, Chief Data officer bij de gemeente Den Haag: “Met Grenzeloos Datalandschap benutten we de waarde van data uit de regio Zuid-Holland voor inwoners en bedrijven en kijken we over organisatiegrenzen heen om effectiever te zijn in de aanpak van gezamenlijke, maatschappelijke vraagstukken,”  

Henk, Burgering, programmamanager Digitale Transformatie van provincie Zuid-Holland vult aan: “Door het koppelen van bijvoorbeeld datasets kunnen slimme analyses gemaakt worden, die zowel voor het bedrijfsleven, natuur, als voor de burger belangrijk zijn, zoals slim aan de slag met wegwerkzaamheden of het versnellen van de energietransitie.” 

En dat is niet alles, zegt programmamanager Digitale Stad Rotterdam, Roland van der Heijden: “Samen zijn we beter voorbereid op de toekomst, waarin digitaal en data onlosmakelijk zijn verweven met alle aspecten van ons leven.” Door grenzeloos data te delen, staan we samen sterk!

Interoperabel samenwerken

Het Grenzeloos Datalandschap zet zich sterk in op interoperabiliteit, oftewel de mogelijkheid om verschillende systemen en datastructuren met elkaar te laten communiceren. Hierdoor kunnen data en kennis op een gestructureerde manier worden gedeeld tussen verschillende organisaties en overheden, wat het delen en gebruiken van data veel makkelijker maakt.

De nieuwe website van het Grenzeloos Datalandschap biedt een overzicht van de verschillende initiatieven en projecten die zij uitvoeren, evenals informatie over hoe organisaties kunnen deelnemen aan het initiatief. Door onze krachten, kennis en data te bundelen kunnen we de maatschappelijke opgaves aan. Samen sterk door data! 

Meer informatie? 

Voor meer informatie neem contact met ons op via grenzeloosdatalandschap@pzh.nl!

Meer Nieuws

Nieuwe aanwas stuurgroep Grenzeloos Datalandschap!

Onze nieuwe stuurgroep samenstelling, welkom Reino Petrona en Maaike van Langelaan!

Nieuwe aanwas stuurgroep Grenzeloos Datalandschap!

Onze nieuwe stuurgroep samenstelling, welkom Reino Petrona en Maaike van Langelaan!

Primeur: gemeente Vlaardingen eerste ecosysteempartner van het Grenzeloos Datalandschap

Gemeente Vlaardingen eerste ecosysteempartner van het Grenzeloos Datalandschap

Primeur: gemeente Vlaardingen eerste ecosysteempartner van het Grenzeloos Datalandschap

Gemeente Vlaardingen eerste ecosysteempartner van het Grenzeloos Datalandschap