Grenzeloos Datalandschap op de introductiemiddag voor statenleden

Het samenwerkingsverband tussen overheden, bedrijven, kennisinstellingen en andere stakeholders in de provincie Zuid-Holland.

Grenzeloos-datalandschap

Op woensdag 17 mei waren de provinciale statenleden en fractievoorzitters aanwezig op een introductiemiddag georganiseerd door Provincie Zuid-Holland. Op het programma stond het onderwerp digitale transformatie.

Maatschappelijke opgaven en digitale transformatie

Concerndirecteur en loco-provinciesecretaris Jan van Ginkel: “Met veel plezier heb ik de statenleden geïnformeerd over de maatschappelijke opgaven en de inzet op digitale transformatie. Ik zie daarin twee parallelle lijnen, namelijk volle inzet op het helpen realiseren van opgaven met data en algoritmen én volle inzet op het creëren van een stelsel van vertrouwen.” Het Grenzeloos Datalandschap ziet hij als een goed voorbeeld. Na afloop van de introductiemiddag was Grenzeloos Datalandschap aanwezig op de informatiemarkt. Tijdens de informatiemarkt was er ruimte om het gesprek aan te gaan over de concrete projecten van Grenzeloos Datalandschap, waarin we data en kennis delen voor maatschappelijke opgaven zoals mobiliteit, energietransitie, natuur & biodiversiteit en bodem & ondergrond.

Meer informatie

Wil je partner worden en samenwerken aan maatschappelijke opgaven? Neem contact op met: grenzeloosdatalandschap@pzh.nl

.

Meer Nieuws

Grenzeloos veel kennis op 16 november!

16 november organiseren wij een boeiende kennissessie voor gemeenten!

Grenzeloos veel kennis op 16 november!

16 november organiseren wij een boeiende kennissessie voor gemeenten!